Inloggen
close

Inloggen

Wij zijn op zoek naar collega's voor ons Toezichthoudend bestuur

CBO Zeist

Christelijk Basisonderwijs Zeist e.o. beheert zes scholen op acht locaties in Zeist en Odijk.

CBO Zeist is een aantrekkelijke onderwijsaanbieder en werkgever die zorgt voor leer- en werkplezier, kwaliteit en continuïteit.

Onze scholen staan open voor álle leerlingen waarvan de ouders de Christelijke identiteit en de pedagogische aanpak respecteren.

Samen met een team van 150 betrokken leerkrachten, verdeeld over 7 scholen,  zorgen wij ervoor dat onze leerlingen met plezier naar school gaan en zichzelf en hun unieke mogelijkheden leren ontdekken.

We zijn de grootste aanbieder van christelijk basisonderwijs in Zeist.

Laan van Vollenhove 3045
3706 AL ZEIST

Zeist, februari 2021
Stichting Christelijk Basisonderwijs Zeist e.o. beheert acht scholen op negen locaties in Zeist en Odijk. Het bestuur houdt toezicht op de directeur bestuurder en op de stichting in het algemeen.

Ben jij een betrokken ouder/verzorger van één van de aangesloten scholen bij het CBO Zeist en wil jij je talenten/expertise en je tijd steken in het primair onderwijs? Reageer dan op deze functie. Voor een evenwichtig bestuur zijn wij bij voorkeur op zoek naar leden die verbonden zijn aan: Nije Kroost | Kerckeboschschool | De Hoeksteen | De Wegwijzer | Beurthonk. Maar ook ouders van de overige scholen worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Daarnaast is het in het kader van good governance wenselijk minimaal één bestuurder zonder binding met de scholen in ons bestuur te hebben. Ook in dat geval ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren. 

Wij vragen

  • Voldoende affiniteit met het onderwijs en de kerncompetenties van het toezichthoudend bestuur Onderwijs, HR, Financiën, Juridische Zaken, Huisvesting en Communicatie.
  • Een advies- en klankbordfunctie ten behoeve van de directeur-bestuurder.
  • In staat te denken in hoofdlijnen en in staat tot het stellen van de juiste vragen.
  • Beschikken over ervaring met het sturen van beleidsprocessen/toezicht houden.
  • Objectiviteit en betrokkenheid.
  • Scherpe signalering en relativeringsvermogen van wat er speelt onder de scholen en de direct betrokkenen.
  • Deelname aan circa 12 bijeenkomsten/vergaderingen verspreid over één schooljaar.
  • Voor een gedegen invulling van de functie en een consistent beleid vanuit het bestuur wordt commitment voor een zittingstermijn van drie jaar gevraagd.

Tevens wordt van de toezichthoudende bestuurders verwacht dat zij de grondslag en de doelstelling van de stichting onderschrijven. Ook conformeren zij zich aan de ‘code goed bestuur’.

Klik hier voor de profielschets.

Wat bieden wij?

Met de werkzaamheden als toezichthoudend bestuurslid, creëer je de basis voor het goed functioneren van het Christelijke Basisonderwijs binnen Zeist en Odijk. Daarnaast vergroot je je netwerk, doe je bestuurlijke ervaring op en verbreed je je kennis van het primair onderwijs.

Heb je interesse en pas jij in ons profiel?

Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet voor 15 maart a.s. De sollicitatie-gesprekken vinden plaats in de derde week van maart. Sollicitaties (CV en motivatie) kun je mailen naar secretariaat@cbozeist.nl.

Informatie over CBO Zeist kun je vinden op de website  www.cbozeist.nl.
Voor vragen kun je ook contact opnemen met de voorzitter van het toezichthoudend bestuur Peter de la Mar 06-11040503.