Opleiden en begeleiden

We vinden het belangrijk binnen om onze (toekomstige) medewerkers goed op te leiden en te begeleiden.  
Binnen CBO Zeist hebben wij verschillende opleidingsmogelijkheden:
- stage voor PABO of een opleiding als onderwijsassistent
- werken-leren traject 'van onderwijsassistent naar leerkracht'
- werken-leren traject als zij-instromer

Stages
Volg je op dit moment de PABO of een opleiding voor onderwijsassistent en ben je op zoek naar een leuke stage waar je de kneepjes van het vak leert met veel oog en aandacht voor jouw persoonlijke doelen en kwaliteiten? Dan bieden de scholen van CBO Zeist je een leerzame stage.
Wij vinden het belangrijk dat je de ruimte krijgt om op allerlei gebieden mee te doen en initiatieven te ontplooien. Jouw ideeën zijn welkom. Wij gaan uit van het principe van en met elkaar leren. Als student maak je deel uit van het team.

Wij werken nauw samen met de PABO-opleidingen aan de Marnix Academie en de CHE (Christelijke Hogeschool Ede). Wij bieden voor elke fase stages aan binnen onze scholen. In het 4e jaar is er de mogelijkheid om een betaalde LIO stage te lopen.

Daarnaast hebben wij incidenteel ook plek voor onderwijsassistenten MBO-4. Als beginnend onderwijsassistent ontwikkel je binnen de beroepspraktijkvorming (bpv) je beroepsvaardigheden. Je leert het complete beroep. In het begin krijg je veel begeleiding en later in je opleiding ga je steeds zelfstandiger werken.

Mocht je meer informatie willen hebben over de stagemogelijkheden, dan kun je contact opnemen met Annemarie Buizer (anne-mariebuizer@ww.cbozeist.nl). Zij is onze Bovenschools Opleidings Coördinator.

Werken-leren traject 'van onderwijsassistent naar leerkracht'
In de functie van onderwijsassistent aan het werk en onderwijl de deeltijdPABO doen. Dit is een traject dat meestak korter is dan de voltijd PABO opleiding en 2,5-3 jaar in beslag neemt. Omdat je met de deeltijdopleiding werk en studie goed kunt combineren, kiezen veel studenten die als onderwijsassistent werken voor deze studievariant. Heb jij de ambitie om leerkracht te worden en hebben wij ruimte om je als onderwijsassistent te plaatsen op een van onze scholen dan is deze opleidingsvariant bespreekbaar. 

Werken-leren traject als 'zij-instromer'
Je denkt regelmatig: 'wat zou het mooi zijn om mij in te zetten voor het onderwijs enhonge kinderen te leren over de wereld en de dingen om hen heen.'
CBO Zeist is een mooie start voor jou ambitie om in het onderwijs te werken. Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die serieus een overstap naar het basisonderwijs overwegen. Tijdens het traject word je gekoppeld aan een ervaren leerkracht en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van persoonlijke coaching.

Wil je meer informatie over werken-leren trajecten, dan kun je contact opnemen met Yvonne Veenstra (yvonneveenstra@cbozeist.nl). Zij is onze HR-adviseur.


Is er een goede klik, dan is de kans groot dat je bij ons kunt blijven!